Kireçlenme, kemiklerin ucunda arazi saha kıkırdak dokunun zamanla aşınması ve yıpranması ile ortaya çıhun bir rahatsızlıktır. Giderek kötü seyiratlar gerçekleşebilir. Kemikler parçalanarak eklem ortamında birikmeye kafalayabilir. Bu vaziyet vücutta iltihabi bir süreci ve sonrasında ağrı ataklarını ortaya çıbayanr. 40 evetşın üstündeki bireylerde elan bir araba görülür. Hatta yoğun abra duymak kabilinden kavi fiziksel hareketlerde bulunan insanlarda, elan bir araba rastlanmaktadır. Eklem kireçlenmesi, eklem hastalıklarının da baş nedenlerinden biridir. Kireçlenmeden diz, kaide, üzeri, bel ve kafainç eklemleri etkilenir. Yaşın artması, aşırı kiloluluk, eklemlerin aşırı kullanmaı ve kalıtım bilimi yatkınlıklar riski zaitrır. Eklem Kireçlenmesini Önlemek İçin Tagaddi Önerileri Bol gür sutaş tüketin. Deniz, eklemlere destek sağlar. Bu yüzden her zaman en az 8 bardak sutaş kucakmek gerektiğini ihmal etmeyin. Suyun haricinde süt, kefir, katık kabilinden yüce kalsiyumlu besinler bile, kemik sağlığına katkı sağlar. Sebze ve kâr tüketin. Kemik sağlığı kucakin, vitamin ve minerallerin stabil bir şekilde kırmızıınması önerilir. Bu yüzden vitamin ve mineral kıymeti yüce olan sebzevat ve meyveleri beslenmenize ekleyin. Yağlı kırmızı ten tüketimini azaltın. Kırmızı ten tüketimi, hayvansal proteinlerin bir araba gelgelı sonucunda idrarla yan yana kalsiyum atımını zaitrır. Kemik sağlığını vikaye etmek kucakin kırmızı ten tüketimini azaltın. Bunun yerine fasulye, mercimek, bezelye kabilinden protein bakımından zengin bakliyatları beslenmenize ekleyin. Yağlı balık tüketimini zaitrın. Omega 3 bakımından zengin olan evetğlı balıklar, eklem hastalıklarına karşı çok etkilidir. Hamsi, somon, orkinos kabilinden balık türlerinin tüketimi, kemik sağlığını yararlı yönde etkisinde bırakır. Yeşil çay kucakin. Yeşil çay, eklem kireçlenmesinde yararlı etkilere sahiptir. Antioksidan ve anti-inflamatuar etkilere iye olduğu kucakin, kemiklere destek evet. Hatta kireçlenmeden meydana gelen balkılara ve şkonukinliğe bile iyi gelir. Kaide kireçlenmesini azaltmak kucakin yemeniz gerekenler; Yapılan açıklıkştırmalara için kâr ve sebzevat bakımından zengin beslenmek, kaide kireçlenmesi riskini azaltır. Bu sebzelerin içli bileşeni diallil disülfitindir. Elma, muz, armut, şeftali, kavun, üzüm ve kuru meyveler, soğan, pırasa ve solukmsak kabilinden sebzeler kaide kireçlenmesi riskini azaltır.